ZOOMLION, şeker kamışı üretiminin mekanizasyonu için bir araştırma ve geliştirme ekibi kurdu; bu ekip, esas olarak üretim sürecinin planlanması ve tasarımı, sistem ekipmanlarının entegre tasarımı ve üretimi ile şeker kamışı üretim sürecinde yönetim ve eğitim üzerine odaklanıyor. Ayrıca, stratejik ortaklarla işbirliği yaparak tarım makineleri, şeker kamışı ekimi, araştırma ve geliştirme, üretim ve hizmet alanlarında stratejik kaynakları entegre ediyoruz. Şeker kamışı ile ilgili ürünlerimiz arasında traktörle çalışan toprak hazırlama makineleri, şeker kamışı ekim makineleri, oluk açma ve gübreleme makineleri, sıra arası gübreleme ve toprak yığma makineleri, sulama ekipmanları, şeker kamışı hasat makineleri, tarladaki toplama ve nakliye makineleri ile şeker kamışı samanı balyalama makineleri yer alıyor – bunların tümü Çin'de lider konumda olup, bazı ekipmanlar dünya çapında en iyilere eşdeğerdir. Bu sayede ZOOMLION, şeker kamışı endüstrisine daha uygun maliyetli şeker kamışı hasat makineleri ve tüm süreci destekleyen makineler sağlayabilir, modern ve sistematik şeker kamışı üretim yönetimini gerçekleştirmeyi hedefler.
Öncelikle, ağır bir tırmık kullanarak naberattaki yabani otları temizleyin, arazi yüzeyini düzleştirin ve tarlalardaki taşları ve ağaç köklerini kaldırın; hidrolik ters çevrilebilir pulluk kullanarak toprağı derinden gevşetin ve şeker kamışının ekimi, çimlenmesi, büyümesi ve gelişmesi için uygun koşullar yaratın; naberatın ilk hazırlanmasından sonra genellikle her 2-3 yılda bir alt sürüm gereklidir.
Derin hazırlama, sıkışmış toprak katmanını kırabilir, toprağı gevşetebilir, toprak verimliliğini artırabilir, fizikokimyasal özelliklerini iyileştirebilir ve su tutma kapasitesini artırabilir; bu sayede şeker kamışı hızlıca çimlenir, daha fazla filiz üretir ve kalın ve güçlü fideler geliştirir.
Sürüm derinliği, tarlanın koşullarına, orijinal sürüm katmanının derinliğine ve toprak özelliklerine bağlı olarak dikkate alınmalıdır. Şeker kamışı ekimi için tarlalar 30-50 cm gerektirir. Zoomlion, 50 cm’ye kadar derin hazırlama için ekipman sağlayabilir.
Çift sıralı sırt ekimi, yani sırt üzerinde iki sıra halinde şeker kamışı ekimi; sırt üzerindeki çift sıra teknolojisi, tarım sisteminde bir reformdur ve ürünlerin kenar etkisini maksimum düzeyde kullanmasını, toprak sıcaklığını artırmasını ve ışık enerjisi, su ve gübre kullanımını önemli ölçüde iyileştirmesini sağlar. Bu, ileri bir tarım teknolojisidir. Nem tutma, gübre koruma, sıcaklık koruma işlevlerine sahiptir ve üretim ile gelir artışı üzerinde belirgin etkileri vardır. Gelecekte şeker kamışı ekiminin ana gelişim trendidir;
Ekim makinesi, toprak hazırlama, yönlendirme, gübreleme, ekim, püskürtme, toprak örtme, titreşimli sıkıştırma, plastik film kaplama gibi tüm süreçleri gerçekleştirebilir; yüksek verimlilik ve iş gücü tasarrufu sağlar.
Şeker kamışının sıra arası çapalama işlemi, şeker kamışı üretiminin önemli bir parçasıdır. Şeker kamışının kardeşlenmesini ve kök büyümesini teşvik etme, kuraklığa ve devrilmeye karşı direncini artırma ve verimliliği artırma açısından büyük öneme sahiptir.
Şeker kamışının sıra arası çapalama işlemi, esas olarak oluk kırma veya hendek kazma, toprak gevşetme, toprak kırma, yabani ot temizleme, gübreleme ve toprak yığma gibi işlemleri içerir.
Sıra arası çapalama, yüzey toprak katmanını gevşetebilir, toprak havalandırmasını artırabilir, toprak sıcaklığını yükseltebilir, aerobik mikrobiyal aktiviteyi ve besin verimliliğini teşvik edebilir, yabani otları ortadan kaldırabilir, köklerin yayılmasını teşvik edebilir ve toprak nemini düzenleyebilir.
Toprak yığmanın temel işlevi, devrilmeyi önlemek ve drenaj ile sulamayı kolaylaştırmaktır. Ayrıca, kök ve yumru bitkileri için yumru büyümesini teşvik eder.
Şeker kamışı çapalama işleminin mekanizasyonu, iş verimliliğini ve operasyon kalitesini etkili bir şekilde artırabilir; şeker kamışı yönetiminde iş gücü eksikliğini çözmenin ve maliyet tasarrufu ile verimliliği artırmanın etkili bir yoludur.
Şeker kamışı, suya en çok ihtiyaç duyan ürünlerden biridir ve suyun kullanılabilirliği, verimini etkileyen en büyük tek faktördür. Su, fizyolojik aktivitelerin temelini oluşturduğundan, normal ve güçlü fizyolojik ve biyokimyasal süreçler, hızlı büyüme ve yüksek şeker kamışı verimi, uygun su kullanılabilirliğine bağlıdır.
Şeker kamışı tarlasında düşük su kullanılabilirliği, şeker kamışının büyümesini ve verimini kısıtlar, bu nedenle daha yüksek verim elde etmek için sulama son derece önemlidir. Deneylere ve üretim deneyimlerine göre, makul sulama, verimi artırmada önemli bir etkiye sahiptir ve bu, kurak yıllarda daha belirgindir.
Şeker kamışı temel olarak dört büyüme aşamasına sahiptir: çimlenme aşaması, kardeşlenme (biçimlenme) aşaması, yoğun büyüme aşaması ve olgunlaşma aşaması; her aşamadaki su ihtiyacı, sulama zamanını ve hacmini belirlemenin temelidir.
Son on yılda Zoomlion, şeker kamışı üretiminin tam mekanizasyonunu teşvik etmeye ve şeker kamışı hasat makineleri için temel teknolojileri çözmeye adanmıştır. Sürekli birikim ve yeniliklerden sonra, Çin’de en kapsamlı hasat makinesi ürün yelpazesine sahip, şeker kamışı üretiminin tam mekanizasyonu için çözüm sağlayıcısı haline gelmiştir.
Son on yılda Zoomlion, şeker kamışı üretiminin tam mekanizasyonunu teşvik etmeye ve şeker kamışı hasat makineleri için temel teknolojileri çözmeye adanmıştır. Sürekli birikim ve yeniliklerden sonra, Çin’de en kapsamlı hasat makinesi ürün yelpazesine sahip, şeker kamışı üretiminin tam mekanizasyonu için çözüm sağlayıcısı haline gelmiştir.
Şeker kamışı hasat makinesi kullanıldıktan sonra şeker kamışı yaprakları tarlada kalır. Toprak sırtları etrafındaki şeker kamışı yaprakları toplandıktan sonra, traktörümüz ve balyalayıcımız kullanılarak şeker kamışı yaprakları balyalanabilir. Balyalanmış şeker kamışı yaprakları taşınır ve sığır ile balık yemi olarak veya kurutulduktan sonra yakıt olarak kullanılabilir.